Raak mij aan! Touch me!

Kun je reizen in de tijd? Hoe meet je de afstand tot de zon? Hoe kun je met een telescoop zelf het heelal ontdekken?

Als dit soort vragen jou bezig houden, dan moet jij zeker deelnemen aan de nieuwe cursus sterrenkunde en ruimtevaart. Deze cursus is speciaal voor jongeren van 12 jaar en ouder die honger hebben naar kennis over het heelal om ons heen. Gedurende vijf avonden gaat sterrenkundige Jeffrey Bout met de deelnemers echt aan de slag. Er wordt verteld over het heelal, maar we gaan ook praktisch bezig. Ook gaan we zelf het heelal bekijken met een telescoop en waarschijnlijk ook de sterrenhemel ontdekken in een planetarium. Voorkennis is echter niet vereist.

Les 1: De sterrenhemel ontdekt. Hoe de wetenschap uiteindelijk begreep hoe alles daar boven beweegt. En hoe wij zelf het heelal kunnen bekijken en ontdekken.
Les 2: Op reis door het zonnestelsel... en daarbuiten. Over sterren en planeten en hoe wij zelf kunnen bedenken hoe groot en ver weg alles is.
Les 3: De Melkweg als eiland in het heelal. Over sterrenstelsels ver weg en nog verder en hoe wij zelf daar deel van uitmaken.
Les 4: Exoplaneten en zwarte gaten. Hoe extreem het heelal vaak is en hoe wij zelf daar toch iets bij voor kunnen stellen.
Les 5: Het grote heelal. We zetten onze blik op oneindig en vragen onszelf af wat er voor de oerknal was.

Data vrijdag 28/2, 13/3, 20/3, 27/3 en 3/4
Tijd 19:00 - 21:00 uur
Prijs €30,00 (totaal)
Docent Jeffrey Bout

Jeffrey Bout is afgestudeerd sterrenkundige en inmiddels zeer ervaren in het vol enthousiasme vertellen over de kosmos. Vele honderden lezingen, cursussen en workshops gaf hij al de afgelopen jaren op basisscholen, middelbare scholen, verenigingen, in een planetarium en onder de echte sterrenhemel. Naast sterrenkunde popularisator is hij docent natuurkunde en elektrotechniek aan de Hanzehogeschool Groningen.

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox >

Vanzelf jeugdactiviteiten in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on