Raak mij aan! Touch me!

Overal moet je tegenwoordig formulieren invullen. Online natuurlijk ook. Of inloggen met je DigiD. Vind je het lastig, maar wil je het wel graag zelf doen? Dan is de gratis cursus Digisterker iets voor jou.

Moeite met de E-overheid? Word Digisterker

Je leert in deze cursus stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt.

Hoe vraag je een DigiD aan, als je die nog niet hebt, en hoe gebruik je het? De websites van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst komen aan de orde. Ook krijg je te zien wat de overheid al over je weet, zoals bijvoorbeeld de opbouw van je AOW.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur. Je krijgt een werkboek en tijdens de cursus ga je zelf heel praktisch aan de slag met oefeningen. Er is geen examen, maar je kunt wel een certificaat verdienen. Voor deze cursus is het nodig dat je enige ervaring hebt met computers en internet. 

Digisterker vanuit huis

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus ligt de cursus Digisterker op dit moment ook even stil. Mocht je vanuit huis willen oefenen dan kan dat! Klik op onderstaande link! 

Thuis oefenen

Agenda

Woensdag 9 september
19:00 tot 21:00
Forum, Nieuwe Markt 1
Cursus 3
Dinsdag 6 oktober
19:00 tot 21:00
Bibliotheek Ten Boer
Bibliotheek Ten Boer
Maandag 9 november
10:00 tot 12:00
Bibliotheek Beijum
Bibliotheek Beijum
Donderdag 3 december
14:00 tot 16:00
Forum, Nieuwe Markt 1
Cursus 3

Misschien vind je dit ook leuk

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on