Raak mij aan! Touch me!

Kato, een mislukte scenarioschrijver, belandt in een afgelegen avondwinkel waar hij een excentriek echtpaar ontmoet. Is dit de remedie voor zijn writer's block? Dit onvoorspelbare, danteske avontuur biedt een antwoord.   

Kato is een ambitieuze, maar niet erg succesvolle scenarioschrijver. Dag in dag uit pitcht hij zijn verhalen bij obscure impresario's en managers, die niet bepaald onder de indruk zijn. Niet dat hij zonder ideeën zit, maar het leidt allemaal tot niets. In tegenstelling tot zijn relatie met zijn vriendin Zigzag – die naar de afgrond leidt. Niemand – en Kato al helemaal niet – ziet het aankomen dat zijn leven op het punt staat een aantal bijzonder vreemde wendingen te nemen.

Als hij speciaal voer gaat kopen voor Cerberus, de hond van zijn vriendin, ontdekt Kato een verlaten avondwinkel die hem van zijn route doet afwijken. Een val in een koelkast doet hem in een rijk vol bizarre inspiratie belanden waar hij een excentriek echtpaar ontmoet. Zal dit hem helpen om zijn mojo terug te vinden?

Miki Satoshi (Adrift in Tokyo, What to Do with the Dead Kaiju?) keert terug met een surrealistische en eigenzinnige indie-film die zowel charmant als filosofisch is. De samenwerking met de Japanse filmkenner en vooraanstaande recensent bij The Japan Times, Mark Schilling (Art, Cult and Commerce: Japanese Cinema Since 2000), maakt van Convenience Story een onvoorspelbare, danteske tocht vol psychologische spanning en met een vleugje karma. Kato's reis van het vagevuur van een writer's block naar een duivels mooi avontuur levert een genoeglijk en diepzinnig verhaal op.

Donderdag 2 februari met inleiding

Met inleiding door Samuel Leemeijer, medewerker Forum/IFFR

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Convenience Story.

Taal
Japans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
97 min
Land
Japan
Jaar
2022
Regie
Miki Satoshi

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Misschien vind je dit ook leuk

Blind Willow, Sleeping Woman Blind Willow, Sleeping Woman

Blind Willow, Sleeping Woman

Premièredatum donderdag 30 maart

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >