Raak mij aan! Touch me!

Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van een van de grootste recente Roemeense rampen.

Op 30 oktober 2015 brak er in nachtclub Colectiv in Boekarest een grote brand uit. Het werd een van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis, met aanvankelijk 27 doden en 180 gewonden. Binnen enkele dagen braken felle protesten uit, die leidden tot het aftreden van de sociaaldemocratische regering.

Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van de ramp, vanaf het moment waarop bekend wordt dat 37 van de gewonden zijn gestorven aan bacteriële infecties in lokale ziekenhuizen. Hij spreekt met journalisten van een nationale krant, die ontdekken dat de ziekenhuizen sterk verdunde desinfectans gebruikten, met de minister van Volksgezondheid in de tijdelijke technocratische regering en met de slachtoffers van een corrupt zorgsysteem in een disfunctionele staat.

Nanau schuwt sensatie en houdt zich afzijdig van al te grote emoties die het verhaal omringen. Zo toont hij het fletse gezicht van de corruptie die zijn land aantast des te scherper.

Taal
Roemeens en Engels gesproken, Engels ondertiteld
Duur
129 min
Jaar
2019
Regie
Alexander Nanau

IDFA in Groningen >

IDFA in Groningen >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on