Raak mij aan! Touch me!

Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van een van de grootste recente Roemeense rampen.

Op 30 oktober 2015 brak er in nachtclub Colectiv in Boekarest een grote brand uit. Het werd een van de grootste rampen uit de recente Roemeense geschiedenis, met aanvankelijk 27 doden en 180 gewonden. Binnen enkele dagen braken felle protesten uit, die leidden tot het aftreden van de sociaaldemocratische regering.

Regisseur Alexander Nanau volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van de ramp, vanaf het moment waarop bekend wordt dat 37 van de gewonden zijn gestorven aan bacteriële infecties in lokale ziekenhuizen. Hij spreekt met journalisten van een nationale krant, die ontdekken dat de ziekenhuizen sterk verdunde desinfectans gebruikten, met de minister van Volksgezondheid in de tijdelijke technocratische regering en met de slachtoffers van een corrupt zorgsysteem in een disfunctionele staat.

Nanau schuwt sensatie en houdt zich afzijdig van al te grote emoties die het verhaal omringen. Zo toont hij het fletse gezicht van de corruptie die zijn land aantast des te scherper.

"Adembenemende documentaire"
de Volkskrant 5995
"Extreem somber uitgevoerd, maar inhoudelijk verpletterend"
VPRO Cinema 5996

Agenda

Vrijdag 7 augustus
16:10 tot 18:09
Laatste voorstelling
Rabo Studio
€ 10,50
Taal
Roemeens en Engels gesproken,Nederlands ondertiteld,Roemeens,Engels
Duur
109 min
Kijkwijzer
Land
Roemenië
Jaar
2019
Regie
Alexander Nanau

Misschien vind je dit ook leuk

Fahim Fahim

Fahim

donderdag 6 augustus 11:20 tot 13:18
Bacurau Bacurau

Bacurau

donderdag 6 augustus 16:30 tot 18:50

Voorbereiden op je filmbezoek >

Voorbereiden op je filmbezoek >

Wekelijks filmnieuws in je inbox >

Wekelijks filmnieuws in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on