Raak mij aan! Touch me!

Dromerig en indrukwekkend debuut van Sofia Coppola, waarin zij de essentie van tienerschap tastbaar weet te maken. Ter ere van Coppola's nieuwste film Priscilla.

The Virgin Suicides is het debuut van Coppola, waarmee ze in 1999 doorbrak als regisseur. Het psychologische drama is gebaseerd op de roman van Jeffrey Eugenides en probeert het leven en de dood van vijf ongrijpbare zussen te doorgronden. De klassieker keert terug in de bioscoop in de gerestaureerde 4K versie. 

De vijf dochters uit het Lisbon-gezin groeien op in een nette buitenwijk in Michigan midden jaren zeventig. Hun wereld is klein en afgeschermd, tot de jongste van het gezin uit het leven stapt. Op advies van de dokter besluiten de streng katholieke ouders om hun vier overgebleven dochters iets meer vrijheid te geven. Met de deur naar de buitenwereld op een kier, maken de meiden kennis met een groep jongens, die volledig door hen betoverd raakt. 

25 jaar later halen deze jongens op poëtische wijze hun dromerige herinneringen op aan de Lisbon-zussen, want wat is er destijds nou precies gebeurd? Zowel Kirsten Dunst als Josh Hartnett vestigden hun naam als acteur met The Virgin Suicides. De soundtrack van de film werd gemaakt door AIR en wordt gezien als één van de belangrijkste soundtrackalbums allertijden.

Let op: The Virgin Suicides bevat zware onderwerpen, waaronder zelfdoding. Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt. Bel anoniem 0800-0113 (gratis) of chat via 113.nl.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Classics: The Virgin Suicides.

Taal
Engels gespoken, Nederlands ondertiteld
Duur
97 min
Kijkwijzer
Acteurs
Kirsten Dunst, Josh Hartnett, James Woods, Kathleen Turner
Land
VS
Jaar
1999
Regie
Sofia Coppola

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >