Raak mij aan! Touch me!

Het psychologische drama The Virgin Suicides van regisseuse Sofia Coppola (Priscilla, Lost in Translation) is terug op het witte doek.

The Virgin Suicides is het debuut van Coppola, waarmee ze in 1999 doorbrak als regisseur. Het psychologische drama is gebaseerd op de roman van Jeffrey Eugenides en probeert het leven en de dood van vijf ongrijpbare zussen te doorgronden. De klassieker keert terug in de bioscoop in de gerestaureerde 4K versie. 

De vijf dochters uit het Lisbon-gezin groeien op in een nette buitenwijk in Michigan midden jaren zeventig. Hun wereld is klein en afgeschermd, tot de jongste van het gezin uit het leven stapt. Op advies van de dokter besluiten de streng katholieke ouders om hun vier overgebleven dochters iets meer vrijheid te geven. Met de deur naar de buitenwereld op een kier, maken de meiden kennis met een groep jongens, die volledig door hen betoverd raakt. 

25 jaar later halen deze jongens op poëtische wijze hun dromerige herinneringen op aan de Lisbon-zussen, want wat is er destijds nou precies gebeurd? Zowel Kirsten Dunst als Josh Hartnett vestigden hun naam als acteur met The Virgin Suicides. De soundtrack van de film werd gemaakt door AIR en wordt gezien als één van de belangrijkste soundtrackalbums allertijden.


Sofia Coppola's nieuwe film Priscilla is vanaf begin januari te zien in Forum Groningen. Op de hoogte blijven van al ons filmnieuws? Schrijf je in voor de filmnieuwsbrief!

Agenda

Donderdag 28 december
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Engels gespoken, Nederlands ondertiteld
Duur
97 min
Kijkwijzer
Acteurs
Kirsten Dunst, Josh Hartnett, James Woods, Kathleen Turner
Land
VS
Jaar
1999
Regie
Sofia Coppola

Misschien vind je dit ook leuk

Classics: Apocalypse Now: Final Cut Classics: Apocalypse Now: Final Cut

Classics: Apocalypse Now: Final Cut

zondag 8 oktober 15:15 tot 18:28
Classics: Ghost Dog: The Way of the Samurai Classics: Ghost Dog: The Way of the Samurai

Classics: Ghost Dog: The Way of the Samurai

zondag 8 oktober 20:20 tot 22:26
Classics: Le mépris - 60th Anniversary Classics: Le mépris - 60th Anniversary

Classics: Le mépris - 60th Anniversary

zaterdag 7 oktober 15:30 tot 17:23

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >