Raak mij aan! Touch me!

Quentin Tarantino was in Amsterdam voor de promotie van zijn nieuwe boek Cinema Speculation. Een film die hij daarin uitvoerig bespreekt én tipte als Weekendgids in Volkskrant Magazine is de seventies klassieker Rolling Thunder.

"In Amerika is die film vrij bekend onder genrefans en filmliefhebbers, maar wereldwijd verdient hij meer erkenning," aldus Tarantino. In de wraakfilm, naar een drastisch herschreven script van Taxi Driver-scenarist Paul Schrader, beweegt een in Vietnam gevangen gehouden en thuis als held onthaalde veteraan (William Devane) richting een geweldsexplosie, nadat criminelen zijn gezin hebben vermoord.
 
Tarantino: "Je kunt Rolling Thunder zien als gewoon een film voor een doordeweekse avond: prima te genieten, alles werkt. En tegelijkertijd schuilt er een ongelofelijke hoeveelheid van het verhaal onder de oppervlakte: het blijft ongezegd, het is er voor jou om naar te graven. En hoe meer je graaft, hoe meer je ook krijgt. Bij die film begon ik, voor het eerst, te speculeren over alles wat niet letterlijk in de film zit." (Bron: Volkskrant)
 
Let op: Deze film is Engels gesproken en niet ondertiteld.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Classics: Rolling Thunder.

Taal
Engels gesproken, niet ondertiteld
Land
Verenigde Staten,Verenigde Staten
Jaar
1977
Regie
John Flynn

Misschien vind je dit ook leuk

Beau is Afraid Beau is Afraid

Beau is Afraid

zondag 11 juni 19:15 tot 22:25

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >