Raak mij aan! Touch me!

Maar liefst drie prijzen in Cannes ontving Werner Herzogs interpretatie van het Kaspar Hauer-verhaal, over een jongeman die niet kan spreken of lezen - wie is dit ‘natuurkind’?

Eigenzinnig is Werner Herzog altijd geweest. Voor de rol van de 17-jarige Kaspar Hauser – het ‘enfant sauvage’ dat niet kan spreken – koos hij de 41-jarige Berlijnse straatzanger Bruno S. Kaspar wordt cultuur bijgebracht, maar beviel zijn oorspronkelijke staat niet beter? 

Het is een raadselachtig verhaal: op een dag wordt in een van de straten van Nürnberg een jongeman gevonden, gestoken in lompen, die niet kan spreken of lezen. In zijn hand een brief met zijn naam, Kaspar Hauser. Kaspar wordt als freak tentoongesteld in het circus – in 1828 gaat men niet zachtzinnig om met mensen die afwijken van de norm -, totdat de geleerden zich over de jongen buigen. Ze willen de mens in de natuurstaat bestuderen: heeft hij een godsbegrip? Moreel besef? En hoe snel kun je iemand die in een kelder is gehouden, gevoed door een man met een masker voor, socialiseren?

Agenda

Zondag 25 juni
16:00 tot 18:00
Special
Camera 1
€ 11,50
Dinsdag 27 juni
19:00 tot 21:00
English subtitles
Camera 1
€ 11,50

Misschien vind je dit ook leuk

Classics: Aguirre, der Zorn Gottes Classics: Aguirre, der Zorn Gottes

Classics: Aguirre, der Zorn Gottes

zondag 18 juni 16:00 tot 17:45
Classics: Fitzcarraldo Classics: Fitzcarraldo

Classics: Fitzcarraldo

zondag 2 juli 15:00 tot 17:48
Docs: Werner Herzog - Radical Dreamer Docs: Werner Herzog - Radical Dreamer

Docs: Werner Herzog - Radical Dreamer

zondag 11 juni 16:00 tot 17:52

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >