Raak mij aan! Touch me!

Uiterst stijlvol in beeld gebracht en inmiddels legendarisch misdaaddrama, dat vooral bekend staat om de verbluffende acteerprestaties van Al Pacino en Robert De Niro.

Politieman Hanna (Al Pacino) jaagt op bankrover McCauley (Robert De Niro). Twee vakmannen, met een treurigstemmend privéleven. Uiterst stijlvol in beeld gebracht misdaaddrama, strak gemonteerd en heel goed geregisseerd. Toch is dit vooral de film van twee acteerkanonnen. De Niro wilde bijvoorbeeld liever niet repeteren voor het filmen van een scène waarin hij in een restaurant een kop koffie drinkt met Pacino, en regisseur Mann ging akkoord. De scène werd met twee camera's opgenomen, de acteurs pakten hun ruimte voor improvisatie, en het resultaat was spectaculair. Een absoluut hoogtepunt in het genre.
 
Bron: VPRO

The Best of Michael Mann

Ter ere van zijn nieuwste release Ferrari vertonen wij de hele maand maart het allerbeste van filmauteur Michael Mann, vooral bekend door zijn unieke visuele stijl en onconventionele scores. Klik hieronder door naar het hele programma met classics als Heat, The Insider en Miami Vice

Agenda

Vrijdag 15 maart
20:30 tot 23:30
Special
Camera 2
€ 12,00
Laatste kaarten! Tickets
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
170 min
Kijkwijzer
Land
US
Jaar
1995
Regie
Michael Mann

Misschien vind je dit ook leuk

Classics: The Insider Classics: The Insider

Classics: The Insider

vr 22 mrt van 20:30 tot 23:18
Classics: Collateral Classics: Collateral

Classics: Collateral

ma 25 mrt van 20:30 tot 22:40

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >