Raak mij aan! Touch me!

Tussen de dieren en de omringende natuur is de veertigjarige Clara volkomen in haar element, maar op het erf van haar huis aan de rand van het Costaricaanse regenwoud markeren paarse linten de haar toegestane bewegingsruimte.

Behept met een bochel en een ontwikkelingsstoornis leeft ze nog altijd onder het beschermende regime van haar devote moeder Fresia, die in haar aandoeningen een teken van Gods voorzienigheid ziet en haar genezende gaven toedicht.

Met regelmaat is ze het onwillige middelpunt van religieuze diensten waarmee doña Fresia ­­– die ook Clara’s nichtje Maria onder haar vleugels heeft – de huishoudkas aanvult. Een tweede bron van inkomsten is de witte merrie Yuca, die tegen betaling wordt uitgeleend aan een toeristische organisatie. Clara’s diepe verbondenheid met de natuur wordt met een vleugje mysterie in beeld gebracht en begeleid door een donkere, droomachtige score. Een nieuwe dierverzorger brengt lang onderdrukte gevoelens aan de oppervlakte.

Let op: Deze film heeft Nederlandse ondertiteling

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de grote titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken. Ieder jaar organiseert Forum Groningen een satellieteditie van het Internationaal Film Festival Rotterdam. Dit jaar helaas vanwege Corona niet zo uitgebreid als jullie van ons gewend zijn, maar gelukkig gaan we dit jaar niet alleen maar online en hebben we een paar mooie titels voor jullie!

10230

Agenda

Donderdag 11 augustus
Premièredatum, speeltijden volgen
Duur
106 min
Acteurs
Wendy Chinchilla Araya
Land
Zweden,Costa Rica,België
Jaar
2021
Regie
Nathalie Álvarez Mesén

Meer IFFR

France France

France

Ze heet letterlijk France, de nieuwslezeres van Frankrijks belangrijkste nieuwsprogramma.

donderdag 19 mei 21:00 tot 23:24
Hit the Road Hit the Road

Hit the Road

Gevoelig portret van een gezin dat de pijn van een naderend afscheid tracht uit te stellen.

Premièredatum donderdag 16 juni

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >