Raak mij aan! Touch me!

Magisch-realistisch en lyrisch Costa Ricaans drama over het seksueel ontwaken van een veertigjarige, zwakbegaafde vrouw.

Tussen de dieren rondom het erf van haar huis aan de rand van het Costa Ricaanse regenwoud voelt Clara zich volledig in haar element. Paarse linten beperken haar echter in haar bewegingsruimte. Behept met een bochel en een ontwikkelingsstoornis leeft Clara nog altijd onder het beschermende regime van haar moeder Fresia, die in Clara’s aandoeningen een teken van Gods voorzienigheid ziet en genezende gaven aan haar dochter toekent. Ze slaat er ook een slaatje uit: Fresia biedt (goed)gelovigen haar voor de gelegenheid opgetutte dochter aan als een genezer die een rechtstreekse lijn heeft met de Heilige Maagd.

Het leven van de kinderlijke Clara begint te veranderen wanneer ze enige tijd doorbrengt met Santiago, het vriendje van haar tienernichtje Maria. Clara wordt verrast door een late puberteit en begint voor het eerst seksuele opwinding te voelen. Zowel op fysiek als mystiek vlak lijkt Clara haar grenzen te verleggen en in de zoektocht naar haar ware zelf onttrekt Clara zich steeds meer aan haar rol als heilige. De soundtrack – gecomponeerd door de Belgische Ruben De Gheselle en uitgevoerd door het Boedapest Symfonieorkest, het strijkkwartet Ma’at en fluitist Tille Van Gastel – werd tijdens het filmfestival in Gent bekroond met de Georges Delerue Prijs voor beste muziek.
 

Deze film is ook in onze onlinezaal te zien

Bekijk online
"Zowel aardse als magisch-realistische vertelling"
VPRO Cinema 11971
"Seksueel ontwaken in Costa Rica"
NRC 11970

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Clara Sola.

Taal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
106 min
Kijkwijzer
Acteurs
Wendy Chinchilla Araya, Daniel Castañeda Rincón, Ana Julia Porras Espinoza, Flor María Vargas Chaves
Land
Zweden,Costa Rica,België
Jaar
2021
Regie
Nathalie Álvarez Mesén

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >