Raak mij aan! Touch me!

Tegen de achtergrond van het indrukwekkende berglandschap van Montana proberen vier vrouwen het leven zo in te richten dat het aan hun eisen en verlangens voldoet.

Kelly Reichardt laat zien hoe de dagelijkse levens van de vrouwen elkaar raken. Koppige doorzetters zijn ze allemaal, maar ook wat eenzaam.

In Certain Women zijn het de levens van twee advocaten, een boerin en een (overambitieuze) moeder die elkaar kruisen. Laura (Laura Dern) is een aardse, nuchtere advocate die het aan de stok krijgt met een cliënt. Gina (Michelle Williams), moeder en echtgenote, zet alles op alles om haar droom van een zelfgebouwd huis te verwezenlijken, en de boerin (Lily Gladstone) heeft een oogje op Elizabeth (Kristen Stewart), een advocate die avondonderwijs voor volwassenen verzorgt.

Zorgvuldig en elegant smeedt Reichardt de verschillende verhaallijnen aaneen tot een subtiel vignet van alledaagse levens waarin de verlangens en teleurstellingen van de hoofdpersonen invoelbaar worden gemaakt; tegelijkertijd is de film een ode aan de vindingrijke can do-mentaliteit van de Amerikanen: geen van de hoofdpersonen zit bij de pakken neer.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Certain Women.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
107 min
Kijkwijzer
Acteurs
Laura Dern, Lily Gladstone, Kristen Stewart en Michelle Williams
Land
Verenigde Staten
Jaar
2016
Regie
Kelly Reichardt

Women Make Film

Sinds het begin van de cinema schrijven, regisseren en produceren vrouwen films. Maar in filmlijstjes en bij prijsuitreikingen vind je ze niet zo vaak. In september 2021 zie je daarom de nieuwe monumentale docuserie Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema én vertonen we zo’n 25 essentiële, verrassende en plafondbrekende parels van vrouwelijke filmmakers.

In samenwerking met Internationaal Filmfestival Assen.

Meer Women Make Film

Petite Maman

Petite Maman

Verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen

zaterdag 18 september 14:10 tot 15:32
An

An

Wat is in het leven, van dag tot dag, de moeite waard?

maandag 20 september 19:00 tot 21:07

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >