Raak mij aan! Touch me!

De verkiezing van een nieuwe groot-imam verandert de eerbiedwaardige Egyptische Al-Azhar-universiteit in een wespennest van politieke intrige.

Hierbij probeert de inlichtingendienst het proces te manipuleren en te ondermijnen. Een spannende, energieke thriller. 

In 1968 reflecteerde Michael Anderson in The Shoes of the Fisherman op de toenmalige koudeoorlogspolitiek aan de hand van het ritueel van de geheime vergadering bij een pauselijk conclaaf. Met Boy from Heaven schetst de Zweedse filmmaker Tarik Saleh, bekend van The Nile Hilton Incident (2017), een vergelijkbaar verhaal voor onze tijd, maar dan in de vorm van een bloedstollend intense en spannende samenzweringsthriller.  

De film draait om de verkiezing van een nieuwe groot-imam tijdens een bijenkomst van de Hoge Raad van de Al-Azhar-universiteit, een van 's werelds islamitische kenniscentra. Hoewel de groot-imam formeel geen politieke macht heeft, kan hij beslissingen van de overheid beïnvloeden met z'n bekendmakingen en bepalingen, waardoor de geheime diensten van de staat toezicht moeten houden op de verkiezing. Maar wie heeft daar eigenlijk baat bij?

Als kolonel Ibrahim eerstejaarsstudent Adam ernaartoe stuurt om voor hem te spioneren en, desgewenst, in te grijpen, rijst de vraag aan welke kant hij echt staat en voor welke groep hij werkt. Voor wie werkt een functionaris en overlevende van verschillende regeringen, regimes en coups als het erop aankomt? Die vragen kun je ook stellen over het groentje Adam, die misschien niet zo onschuldig is als hij lijkt.

Agenda

Zaterdag 4 februari
21:30 tot 23:27
Camera 4
€ 12,50
Laatste kaarten! Tickets
Donderdag 27 april
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Meerdere talen gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
117 min
Kijkwijzer
Acteurs
Tawfeek Barhom, Fares Fares, Mohammad Bakri
Land
Zweden
Jaar
2022
Regie
Tarik Saleh

IFFR in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam, maar dan in Groningen!

Wo 1 t/m zo 5 februari

IFFR in Groningen is dé kans om onbekende, internationale parels te verkennen of de bijzondere titels van het komende filmjaar alvast te ontdekken.

IFFR in Groningen

Misschien vind je dit ook leuk

Blue Jean Blue Jean

Blue Jean

zaterdag 4 februari 10:45 tot 12:22
Die middag Die middag

Die middag

zaterdag 4 februari 19:00 tot 20:45
Aftersun Aftersun

Aftersun

vrijdag 3 februari 19:30 tot 21:06

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >