Raak mij aan! Touch me!

Op donderdag 16 februari van 10.30-11.30 uur zullen studenten van het Cogflex onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen in Forumbibliotheek de Wijert tijdens de spelochtend een workshop geven onder het motto Je bent nooit te oud om te leren. Wat doet het leren van nieuwe dingen op latere leeftijd met onze hersenen? En op welke manier kan dit ons denkvermogen en stemming verbeteren?

Tijdens deze ochtend zullen promovendi Jelle Brouwer en Floor van den Berg en onderzoeksstagiair Wytze van der Molen meer vertellen over hun onderzoek naar ‘gezond ouder worden door nieuwe dingen te leren’, genaamd het CogFlex onderzoek. In deze workshop kunnen bezoekers actief deelnemen en zullen zij ervaren hoe leren ervoor zorgt dat ons brein gezond blijft!

In het CogFlex onderzoek worden de effecten van het leren van iets nieuws (namelijk een taalcursus, gitaarcursus, of lezingenreeks) op latere leeftijd onderzocht. Het leren van nieuwe dingen lijkt een positieve invloed te hebben op het brein.

Deze workshop is geschikt voor ouderen met lichte geheugenklachten en mantelzorgers.  

De toegang tot deze ochtend is gratis. Er is plaats voor maximaal 20 personen.

Let op! Opgave is mogelijk via de onderstaande knop of door een mail te sturen naar m.hopma@forum.nl. 

Aanmelden

Agenda

Donderdag 16 februari
10:30 tot 11:30
Bibliotheek De Wijert
gratis

De BreinBieb

Hoe werkt het brein? Hoe goed is jouw geheugen? En wat is dementie? Op deze vragen kun je antwoord krijgen bij BreinBieb in de Forumbibliotheek De Wijert en Haren.

De BreinBieb

Misschien vind je dit ook leuk

BreinBieb UP!-gesprekken BreinBieb UP!-gesprekken

BreinBieb UP!-gesprekken

woensdag 15 februari 10:00 tot 11:30
Spelochtend BreinBieb Spelochtend BreinBieb

Spelochtend BreinBieb

donderdag 16 februari 10:30 tot 11:30