Raak mij aan! Touch me!

Hou je geheugen fit!

Wat doet het leren van nieuwe dingen op latere leeftijd met onze hersenen? En op welke manier kan dit ons denkvermogen en stemming verbeteren? Floor van den Berg van de Rijksuniversiteit Groningen deelt haar inzichten tijdens de BreinBieb workshop over het CogFlex-onderzoek.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor BreinBieb workshop: Houd je geheugen fit!.

Floor van den Berg is promovenda aan de RUG en in haar onderzoek kijkt zij wat er gebeurt als je op latere leeftijd iets nieuws leert, zoals gitaar spelen of een vreemde taal. Floors deel van het onderzoek focust op ouderen met milde geheugenproblemen. Floor vertelt over de resultaten van haar onderzoek naar ‘gezond ouder worden door nieuwe dingen te leren'.

Tijdens deze interactieve workshop gaat het niet alleen om luisteren, maar doe je zelf mee en ervaar je hoe leren ervoor zorgt dat je brein gezond blijft. Dat niet alleen, ook geeft Floor de kans om het eigen geheugen te trainen. 

Aansluitend is er gelegenheid voor vragen en kan men een kijkje nemen bij de recent geopende BreinBieb collectie met boeken, films en spellen voor mensen die hun brein fit willen houden.

De toegang voor deze workshop is gratis, aanmelden is wel gewenst. Dat kan door een mail te sturen naar Marieke Hopma, via m.hopma@forum.nl 

Misschien vind je dit ook leuk

Spelochtend BreinBieb Spelochtend BreinBieb

Spelochtend BreinBieb

Maandelijks onder begeleiding van een spelleider spellen spelen uit de BreinBieb collectie.

do 18 apr van 10:30 tot 11:30
BreinBieb UP!-gesprekken BreinBieb UP!-gesprekken

BreinBieb UP!-gesprekken

Leeftijdsgenoten ontmoeten tijdens de maandelijkse UP! themagesprekken voor ouderen.

wo 8 mei van 10:00 tot 11:30
BreinBieb BreinBieb

BreinBieb

Hoe werkt het brein? Hoe goed is jouw geheugen? Wat is dementie? Ontdek de BreinBieb in Forumbibliotheken Haren, Selwerd en De Wijert.