Raak mij aan! Touch me!

In het kader van de Mantelzorg 10-daagse (10 t/m 19 november) verzorgen Stichting Kameraad en Muziekband TRITS een creatieve workshop Muziek bij geheugenproblemen. Een gezellige ochtend met muziek, waarin je samen met je naaste met geheugenproblemen muziek kunt luisteren en meedoen.

Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Uit onderzoek is gebleken dat muziek de stemming zeer positief kan beïnvloeden en het is een manier om contact te maken. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.

Stichting Kameraad biedt ondersteuning aan mensen met dementie en hun mantelzorgers door het aanbieden van een ‘maatje’ en het organiseren van creatieve activiteiten. Met als doel kwaliteitsverbetering van het leven van mensen met dementie en ontlasting van mantelzorgers. Muziekband TRITS laat ouderen hun tienerjaren herleven met een repertoire uit de jaren vijftig, zestig en zeventig.

Aanmelden

Kom je langs? meld je dan even aan door een email te sturen naar:  m.hopma@forum.nl.

Deze workshop is geschikt voor ouderen met lichte geheugenklachten en mantelzorgers.  De ochtend is tot stand gekomen in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas. De toegang is gratis (maximaal 20 deelnemers).

Agenda

Donderdag 11 november
10:30 tot 11:30
Bibliotheek De Wijert
Dinsdag 16 november
10:30 tot 11:30
Bibliotheek Haren

Misschien vind je dit ook leuk

Leesclub Makkelijk Lezen

Leesclub Makkelijk Lezen

donderdag 28 oktober 11:00 tot 12:00
Spelochtend BreinBieb

Spelochtend BreinBieb

dinsdag 2 november 10:30 tot 11:30
The Father

The Father

donderdag 28 oktober 11:00 tot 12:47