Raak mij aan! Touch me!

Het wonder van een zichzelf genezend brein!

Wat is EMDR en hoe kan deze methode bijdragen aan het verwerken en integreren van informatie in het brein? 

Fokke Slootstra en Marijke Hartman vertellen op een boeiende manier hoe EMDR kan helpen bij het verwerken van moeilijke gebeurtenissen. 
Deze fascinerende BreinBieb lezing is voor iedereen die benieuwd is naar de werking van ons brein. 

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) vervaagt de levendigheid van een herinnering en de pijnlijke emoties die eraan gekoppeld zijn. EMDR is een bewezen traumatherapie die ook effectief ingezet wordt voor depressies, rouwverwerking, fobieën, neurotische klachten en ondersteunend werkt bij meditatie en mindfulness. 

In de lezing wordt de werking van ons brein uitgelegd en wat er hierin gebeurt bij normale verwerking van gebeurtenissen. Soms maken gebeurtenissen zoveel indruk en zijn de gevoelens erbij zo sterk, dat de verwerking anders gaat. Trauma’s worden in onverwerkte vorm opgeslagen. Door bepaalde prikkels, zoals een geluid, geur of beeld die aan die ingrijpende gebeurtenis doen denken, wordt de onverwerkte herinnering wakker geschud. Je raakt dan opnieuw van slag. EMDR is een methode om op een versnelde manier informatie te verwerken en te integreren in ons systeem. Opgebouwde spanning kan hierdoor verminderen.

De lezing wordt gegeven door Fokke Slootstra en Marijke Hartman. Fokke publiceerde eerder het boek ‘EMDR en het wonder van een zichzelf genezend brein’.

Gratis toegang. Aanmelden is gewenst.

Agenda

Woensdag 8 mei
10:30 tot 12:00
Bibliotheek De Wijert
Bibliotheek De Wijert
Spelochtend BreinBieb Spelochtend BreinBieb

Spelochtend BreinBieb

do 18 apr van 10:30 tot 11:30
BreinBieb UP!-gesprekken BreinBieb UP!-gesprekken

BreinBieb UP!-gesprekken

wo 8 mei van 10:00 tot 11:30
BreinBieb lezing: EMDR BreinBieb lezing: EMDR

BreinBieb lezing: EMDR

wo 8 mei van 10:30 tot 12:00