Raak mij aan! Touch me!

BreinBieb beslaat het hele spectrum van onthouden en vergeten. Hoe werkt het brein? Hoe goed is jouw geheugen? En wat is dementie? Op deze vragen kun je antwoord krijgen bij BreinBieb in de Forum Groningen bibliotheek De Wijert.

Meer over BreinBieb

Poëzie workshop | do 6 februari

Op donderdag 6 februari komt Arjen Boswijk van 10.30-11.30 uur een Poëzie Workshop verzorgen. Tijdens deze ochtend kan men samen met Arjen aan de hand van associaties, woorden, zinnen en beelden een gedicht schrijven. Het gedicht wordt vervolgens geprint en kan worden meegenomen. Arjen heeft ruime ervaring in het schrijven van poézie met kinderen en volwassenen. Zo heeft hij twee jaar in Maartenshof gewerkt en gedichten gemaakt met vrouwen met dementie. Dit resulteerde in de ontroerende bundel Gedichten om niet te vergeten. De workshop is voor iedereen toegankelijk maar met name geschikt voor mensen met geheugenproblemen en mantelzorgers.

Workshop geheugentraining | do 5 maart

Op donderdag 5 maart geven studenten en onder zoekers van Cognitieve Neurowetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) van 10.30-11.30 uur een workshop Geheugentraining.Wat kun je doen om je brein fit te houden? Hoe activeer je het geheugen? Tijdens deze ochtend krijgt men tips en worden oefeningen gegeven om het geheugen te ondersteunen.

Ook is er aandacht voor het  LangCog-project (‘Leren om langer cognitief gezond te blijven’), een wetenschappelijk onderzoek van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen. In dit onderzoek bestuderen de onderzoekers wat er gebeurt in de hersenen als je iets nieuws leert op oudere leeftijd door het volgen van verschillende (gratis) cursussen. Ook wordt onderzocht of deze veranderingen kunnen bijdragen aan een langere cognitieve gezondheid van het brein. Eerder onderzoek lijkt erop te wijzen dat er positieve effecten mogelijk zijn op het denkvermogen en de stemming. Voor meer informatie en om u aan te melden voor dit onderzoek kunt u terecht op langcog.umcg.nl​

Spelochtend | Hou je geheugen fit met spellen

Het is bekend dat het spelen van spellen zoals puzzels, quizzen en memory helpen het geheugen fit te houden en het haperende brein ondersteunen. En daarnaast is het ook leuk en gezellig. Kom kennismaken met verschillende spellen onder begeleiding van een spelleider. De toegang is gratis.Iedereen is welkom tijdens de spellenochtend, en in het bijzonder mensen met geheugenproblemen en mantelzorgers. 

Kom je langs? Stuur dan even je naam & aantal personen naar: m.hopma@forum.nl - binnenlopen zonder aanmelding is natuurlijk ook mogelijk.

Agenda

Donderdag 6 februari
10:30 tot 11:30
Poëzieworkshop
Bibliotheek De Wijert
Donderdag 5 maart
10:30 tot 11:30
geheugentraining workshop
Bibliotheek De Wijert
Donderdag 19 maart
10:30 tot 11:30
Spelochtend
Bibliotheek De Wijert
Donderdag 16 april
10:30 tot 11:30
Spelochtend
Bibliotheek De Wijert
Donderdag 18 juni
10:30 tot 11:30
Spelochtend
Bibliotheek De Wijert

Misschien vind je dit ook leuk

Meer activiteiten in De Wijert >

Meer activiteiten in De Wijert >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on