Raak mij aan! Touch me!

Van vluchteling tot topsommelier. Feelgood documentaire over het ongelooflijke verhaal van vier mannen uit Zimbabwe die deelnamen aan de World Blind Wine Tasting Championships.

Tinashe, Pardon, Joseph en Marlvin zijn de helden van dit verhaal. Zo’n tien jaar geleden besluiten ze hun thuisland Zimbabwe, dat gebukt gaat onder het schrikbewind van Robert Mugabe, te ontvluchten. Ze zijn niet de enigen: miljoenen Zimbabwanen vluchten naar Zuid-Afrika op zoek naar werk. De vier mannen gaan eveneens naar Zuid-Afrika om aan de slag te gaan in de horeca. Maar om verder te komen dan de afwaskeuken, hebben ze een basiskennis van wijn nodig. Niet evident voor vier pinksterchristenen voor wie alcohol taboe is, afkomstig uit een land zonder wijncultuur.

Enkele jaren later hebben de vier zich ontwikkeld tot de meest gevierde sommeliers van Afrika. Samen besluiten ze deel te nemen aan de wereldkampioenschappen blindproeven in Bourgondië; een evenement dat bekend staat als de ‘Olympische Spelen van het wijnproeven’. En om de druk nog op te voeren wordt hun avontuur gevolgd door wijnliefhebbers en experts van over de hele wereld.

Blind Ambition is een opbeurende, hoopvolle documentaire die ons meeneemt op een buitengewone reis van de overstromingsvlakten van de Zambezi rivier via de townships van Johannesburg naar de glooiende wijngaarden en oude kastelen van Bourgondië. De film won de Publieksprijs tijdens het Tribeca Film Festival.

 

Deze film is ook in onze onlinezaal te zien

Bekijk online
"It’s heartwarming, inspirational stuff"
The Guardian 13203
"Niet de gebruikelijke race-naar-de-top-documentaire"
NRC 13204
"Blijft luchtig en beleefd op afstand"
Trouw 13201

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Blind Ambition.

Taal
Engels,Shona,Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
96 min
Kijkwijzer
Land
Australië
Jaar
2021
Regie
Robert Coe

Misschien vind je dit ook leuk

Rose Rose

Rose

woensdag 1 februari 13:00 tot 14:56

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >