Raak mij aan! Touch me!

Van vluchteling tot topsommelier. Feelgood documentaire over het ongelooflijke verhaal van vier mannen uit Zimbabwe die deelnamen aan de World Blind Wine Tasting Championships.

Tinashe, Pardon, Joseph en Marlvin zijn de helden van dit verhaal. Zo’n tien jaar geleden besluiten ze hun thuisland Zimbabwe, dat gebukt gaat onder het schrikbewind van Robert Mugabe, te ontvluchten. Ze zijn niet de enigen: miljoenen Zimbabwanen vluchten naar Zuid-Afrika op zoek naar werk. De vier mannen gaan eveneens naar Zuid-Afrika om aan de slag te gaan in de horeca. Maar om verder te komen dan de afwaskeuken, hebben ze een basiskennis van wijn nodig. Niet evident voor vier pinksterchristenen voor wie alcohol taboe is, afkomstig uit een land zonder wijncultuur.

Enkele jaren later hebben de vier zich ontwikkeld tot de meest gevierde sommeliers van Afrika. Samen besluiten ze deel te nemen aan de wereldkampioenschappen blindproeven in Bourgondië; een evenement dat bekend staat als de ‘Olympische Spelen van het wijnproeven’. En om de druk nog op te voeren wordt hun avontuur gevolgd door wijnliefhebbers en experts van over de hele wereld.

Blind Ambition is een opbeurende, hoopvolle documentaire die ons meeneemt op een buitengewone reis van de overstromingsvlakten van de Zambezi rivier via de townships van Johannesburg naar de glooiende wijngaarden en oude kastelen van Bourgondië. De film won de Publieksprijs tijdens het Tribeca Film Festival.

 

Landelijke première-korting: voor € 5,75 naar de film!

Dat is lekker: op hun premièredonderdag bezoek je films in het Forum voor maar € 5,75. Deze premièrekorting geldt exclusief voor Forumpashouders. Een Forumpas is gratis te verkrijgen aan de balie in het Forum. 

Agenda

Donderdag 1 december
Premièredatum, speeltijden volgen
16:15 tot 18:01
Landelijke premierekorting
Rabo Studio
€ 11,50
Zaterdag 3 december
11:00 tot 12:46
Camera 4
€ 11,50
Maandag 5 december
13:00 tot 14:46
Camera 3 Deluxe
€ 14,50
Woensdag 7 december
18:50 tot 20:36
Camera 4
€ 11,50
Taal
Engels,Shona,Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
96 min
Kijkwijzer
Land
Australië
Jaar
2021
Regie
Robert Coe

Misschien vind je dit ook leuk

R.M.N. R.M.N.

R.M.N.

Premièredatum donderdag 1 december
Rose Rose

Rose

Premièredatum donderdag 1 december
Jane by Charlotte Jane by Charlotte

Jane by Charlotte

woensdag 30 november 14:15 tot 15:54

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >