Raak mij aan! Touch me!

Kinderen kunnen al vloggend hun dromen waarmaken. Zoals Binti, die het recht opeist om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten.

Winnaar Beste Film J.E.F. Festival 2019

Frederike Migom / België, 2019

6+, Nederlands gesproken, speelduur: 90 minuten

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden, net zoals haar idool Tatyana. Maar als ze op een dag met haar papa moet vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti haar nieuwe vriend Elias al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: papa moet trouwen met de moeder van Elias, zodat ze in het land kunnen blijven. Kinderen kunnen al vloggend hun dromen waarmaken. Zoals Binti, die het recht opeist om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten.

Jurycommentaar Beste Film J.E.F. 2019:

"De film is bijzonder actueel, niet enkel vanwege het element 'vloggen' maar ook vanwege de problematiek van de 'sans papiers'. Met energie en inzet kan je als kind de wereld wel degelijk beïnvloeden. Dit dramatische element wordt gekoppeld aan een positieve boodschap. Een verdiende winnaar waarin goed wordt geacteerd - het spelplezier spat ervan af."

Cinekid Combiticket € 8,00

Deze film is te zien tijdens Cinekid Festival van 21 t/m 25 oktober. Voor en na de film kun je dan op vertoon van je ticket de hele dag spelen in het Maak- en Doelab!

Stadjerspas korting

Tijdens Cinekid mogen stadjerspashouders voor € 2,-  naar de film en het lab. Heb je een Stadjerspas? Koop dan ruim van te voren je tickets aan de kassa bij het Hereplein. Want op de dag zelf zijn veel films meestal uitverkocht.

Taal
Nederlands gesproken
Duur
90 min
Kijkwijzer
Acteurs
Mo Bakker, Bebel Tshiani Baloji, Joke Devynck, Baloji
Land
België
Jaar
2019
Regie
Frederike Migom

Cinekid Festival

Hello World! Vijf dagen lang propvol films, games en installaties: dat is Cinekid. Het leukste uitje in de herfstvakantie.

Cinekid Festival

Meld je aan voor de jeugdnieuwsbrief >

Meld je aan voor de jeugdnieuwsbrief >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on