Raak mij aan! Touch me!

Keuzestress? Laat het publiek voor je kiezen!

Wil je gewoon het beste van het beste? Ga dan voor de Best of IDFA: Audience Favorites! Vier films die door het publiek in Amsterdam tijdens IDFA als beste beoordeeld worden, zie je allemaal achter elkaar op een (optioneel druilerige) zondagmiddag. Wat wil je nog meer?

De audience favorites rollen tijdens IDFA uit de Amsterdamse rekenmachines. Je krijgt dus op het laatste moment te horen welke films je gaat zien. Wil je zeker zijn van een plekje? Koop dan alvast je tickets en laat je verrassen met het beste van IDFA 2023!

Praktisch

Het kan voorkomen dat je één of meerdere documentaires al hebt gezien tijdens IDFA in Groningen. We doen ons best om documentaires te selecteren die nog niet in onze zalen zijn vertoond. We maken vlak voor de voorstelling meer bekend over de inhoud van het programma. Er worden een aantal pauzes ingepland.

Let op: Alle documentaires zijn Engels ondertiteld 

Programma

10.00 uur:  Introductie

10.15 uur:  Echo of You (75 min) 

In het liefdevolle Echo of You portretteert filmmaker Zara Zerny een negental (hoog)bejaarde Denen. Ze vertellen over hun liefdesleven, oud worden, rouw en hun blik op het leven en de dood. 

12.00 uur: Lunchpauze (60 min)

13.00 uur: 20 Days in Mariupol (98 min)

De onvoorstelbaar wrede en bloederige beelden van de talloze doden en gewonden door bombardementen en beschietingen in de door de Russen belegerde Oekraïense havenstad Marioepol gingen in maart 2022 de wereld over – mede dankzij het werk van de Oekraïense AP-journalist Mstyslav Chernov. Met uiterste moeite wist hij schokkende en inmiddels iconische beelden, uit de van internet en elektriciteit verstoken stad te versturen.

14.38 uur: Pauze (20 min)

15.00 uur:  Bye Bye Tiberias (82 min)
Hiam Abbass verliet het Palestijnse dorp Deir Hanna in Galilea om haar droom na te jagen: acteur worden in Europa. Ze liet haar oma, moeder en zeven zusters achter. Maar elke zomer keerde ze naar haar dorp terug met Lina, de dochter die ze in Parijs het leven schonk. Al die bezoeken werden op video teder vastgelegd.

16.22 uur: Pauze (20 min)

16.45 uur: Gerlach (75 min)

Gerlach van Beinum is een van de laatste klassieke akkerbouwers onder de rook van Amsterdam. Ingesloten tussen oprukkende exponenten van de moderniteit – distributiecentra, snelwegen, multinationals – beweegt hij zich in zijn eigen tempo door de seizoenen. Een paar jaar lang wordt hij gevolgd op zijn akkers in Amstelveen, waar hij met hulp van zijn beste vriend Rinus aardappelen, bieten, graan en aardbeien verbouwt, die hij uit zijn schuur verkoopt. 

18.00 uur: Einde

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Best of IDFA: Audience Favorites.

IDFA in Groningen >

IDFA in Groningen >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >