Raak mij aan! Touch me!

Schitterend waterverf-geanimeerde progressive rock musical film over een vrouw die de macht hergrijpt door een deal te sluiten met een duivel na het ervaren van een traumatische gebeurtenis. 

Middeleeuwen, Frankrijk. Jeanne heeft de liefde van haar leven ontmoet, maar na hun bruiloft wordt ze bruut verkracht door de baron van de stad en zijn onderdanen. Terwijl Jeanne zich in een diepe put bevindt, verschijnt er een fallisch-achtig wezen dat haar absolute macht belooft in ruil voor haar lichaam en ziel. 

Vijftig jaar geleden werd Belladonna of Sadness uitgebracht en werd toentertijd helaas negatief ontvangen op kritisch en commercieel niveau; de animatiestudio Mushi Production ging datzelfde jaar nog failliet. In de jaren daarna is het geherevalueerd en heeft Belladonna inmiddels een cultstatus behaald. Het wordt geprezen voor zijn feministische thematiek en oogverblindend mooie animatie, die doet denken aan waterverfschilderijen. De knallende prog-rock soundtrack à la Dark Side of the Moon past geweldig bij de psychedelische animatiestijl, die samen een unieke jaren-zeventig audiovisuele ervaring maken die je moet zien op het grote scherm. 

Let op: deze film bevat schokkende beelden 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Belladonna of Sadness.

Taal
Japans gesproken, Engels ondertiteld
Duur
86 min
Kijkwijzer
Jaar
1973
Regie
Eiichi Yamamoto

Framed

2, 3 en 4 juni 2023 

Een festival barstensvol animatiefilms, masterclasses en talks van lokale en (inter)nationale makers. Of je nu diehard animatiefan bent, of gewoon nieuwsgierig, tijdens Framed kun je je hart ophalen! 

Framed

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >