Raak mij aan! Touch me!

Evil fears the knight.

Wanneer de ouders van Bruce Wayne voor zijn kinderogen vermoord worden, zint hij op wraak. Hij gaat in de leer bij ninja-leider Ra's Al-Guhl. Wanneer hij terugkomt in Gotham City besluit hij kwaad te bestrijden als Batman.

Batman Begins voorziet in een nieuw begin voor het personage Batman in de film, en is geen 'voorloper' tot de films die over de jaren zijn gemaakt door onder andere Tim Burton en Joel Schumacher. Batman Begins vertelt echter wel het verhaal van hoe Bruce Wayne Batman wordt. De sfeer in de film is een stuk donkerder dan in eerdere Batmanfilms. Tevens anders is dat de film de relatie onderzoekt tussen Bruce en zijn vader, alsook de waarden die Bruce, alhoewel hij zich er in het begin tegen afzet, van zijn vader heeft overgenomen.

De film was een groot succes en critici waren er positief over. Op IMDb staat de film in de Top 250. Financieel gezien was hij ook een groot succes: met een opbrengst van 372 miljoen dollar kreeg hij een plekje in de top 10 van succesvolste films van 2005.

The Art of DC programma

Bekijk hier het hele (film)programma rondom de expositie The Art of DC - The Dawn of Super Heroes.

Programma

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Batman Begins.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
140 min
Kijkwijzer
Land
Verenigde Staten
Jaar
2005
Regie
Christopher Nolan

Misschien vind je dit ook leuk

The Batman The Batman

The Batman

maandag 19 december 20:30 tot 23:36
The Dark Knight Rises The Dark Knight Rises

The Dark Knight Rises

maandag 22 augustus 20:30 tot 23:24

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >