Raak mij aan! Touch me!

Een woedende genremix van western, horror en scifi waarin de verontrustende realiteit van Brazilië enkele jaren de toekomst in wordt geprojecteerd.

In een klein dorpje in de sertão, het droge gebied in het noordoosten van Brazilië, overlijdt de 94-jarige matriarch Carmelita. Vrijwel tegelijkertijd ontdekken de inwoners dat hun woonplaatsje is verdwenen van alle digitale plattegronden. Het blijkt een voorbode van de invasie van een groep schietgrage westerlingen.

Regisseurs Kleber Mendonça Filho en Juliano Dornelles gebruikten voor deze woedende genremix onder meer lowbudget-sciencefiction, klassieke westerns en de horror van John Carpenter als inspiratiebronnen. De titel is letterlijk te vertalen als 'nachtuil', maar verwijst in Brazilië ook naar de laatste nachtbus – het einde van het feest. Met zijn eerdere films Neighbouring Sounds en Aquarius haalde Mendonça Filho zich al de toorn van conservatief Brazilië op de hals. Met deze nieuweling gooien hij en Dornelles nog wat olie op dat vuur. Hoewel ze al bijna tien jaar geleden begonnen aan de ontwikkeling van Bacurau, ligt de film bijtend dicht op de hedendaagse realiteit.

"Wedden dat hij na één keer kijken opduikt in je dromen? En dat je hem daarna nog een keer wilt zien?"
NRC 5953
"Een volstrekt originele sciencefictionwestern met horrorelementen"
de Volkskrant 5952

Deze film is ook in onze onlinezaal te zien

bekijken
Taal
Portugees en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
130 min
Kijkwijzer
Acteurs
Sonia Braga, Udo Kier, Barbara Colen
Land
Brazilië,Frankrijk
Jaar
2019
Regie
Kleber Mendonça Filho

Voorbereiden op je filmbezoek >

Voorbereiden op je filmbezoek >

Wekelijks de nieuwsbrief in je inbox? >

Wekelijks de nieuwsbrief in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on