Raak mij aan! Touch me!

Een komisch, hartverwarmend en tragisch drama over liefde, leed en loslaten in het leven van terminaal zieke tiener.

Milla Finlay wordt zestien en geniet met volle teugen van het leven, iets wat haar ouders niet met haar kunnen delen, want Milla lijdt aan een vergevorderde vorm van kanker. Is haar nieuwe vriendje, de drugsdealende Moses, in deze fase van haar leven wel de beste match? In stilte rouwen de ouders vooral om het vooruitzicht dat ze hun dochter al in de bloei van haar leven moeten verliezen. En dus worden alle bij hen bekende pedagogische strategieën overboord gezet.

In haar filmdebuut weet de Australische regisseur Shannon Murphy een prachtige balans te vinden tussen komedie en tragedie. Babyteeth is een tranentrekker van het soort dat je aan de mooie dingen in het leven doet denken. Murphy zoekt expres conflicterende emoties op in dit gelaagde drama. Door middel van beeld, geluid en tekst doorbreekt ze op subtiele wijze de 'vierde muur' in de film, om zo het publiek te confronteren met de vergankelijkheid van dit innemende hoofdpersonage.

Tijdens IFFR in Groningen werd Babyteeth door publiek beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren!

"Puntgaaf debuut over jonge liefde"
NRC 6326
"Komt mede dankzij het ijzersterke acteren van alle betrokkenen hard binnen"
VPRO Cinema 6325
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld,Engels
Duur
120 min
Kijkwijzer
Acteurs
Ben Mendelsohn, Essie Davis, Eliza Scanlen, Toby Wallace, Emily Barclay, Andrea Demetriades, Charles Grounds, Eliza Scanlen, Toby Wallace, Essie Davis
Land
Australië
Jaar
2019
Regie
Shannon Murphy

Misschien vind je dit ook leuk

Wekelijks de nieuwsbrief in je inbox? >

Wekelijks de nieuwsbrief in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on