Raak mij aan! Touch me!

Van 28 maart tot en met 4 april 2020 vindt de Autismeweek plaats met als thema: prikkels!

In samenwerking met JADOS organiseren we een speciale double bill van twee veelgeprezen films waarin autisme centraal staat.

JADOS biedt begeleiding aan (jong)volwassenen met een diagnose autisme, in de levensfases studie of werk. Dit doen zij via hun dochterorganisaties Stumass (hbo en wo studenten met autisme), Capito Wonen (mbo’ers met autisme) en IVA (werkenden en werkzoekenden met autisme). Ze begeleiden op de domeinen wonen, werken / studeren en leven en deze begeleiding is gericht op ontwikkeling naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid. In de pauze en na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen aan medewerkers van JADOS.

Programma

  • 19.00 Introductie door JADOS
  • 19.10 Mind My Mind
  • 19.42 Pauze
  • 20.15 Hors normes
  • 22.08 Einde

Mind My Mind

Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld. De film maakt een ware zegetocht langs de filmfestivals en is favoriet bij publiek en pers. Mind My Mind won inmiddels meerdere prijzen en was opgenomen op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm.

Mind My Mind

Hors normes

Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

Hors normes is de nieuwste film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (Intouchables).

Hors normes

Elke week filmnieuws in je inbox? >

Elke week filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on