Raak mij aan! Touch me!

In deze lezing staat de schilder Artemisia Gentileschi (1593-1654) centraal. Zij was één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Italiaanse schilderkunst uit de zeventiende eeuw en manifesteerde zich als vrouw in een mannenwereld. Na Rome, New York en London is nu in Rijksmuseum Twenthe een spectaculaire tentoonstelling van haar werk te zien, die gerust de herontdekking van een vrouwelijk icoon genoemd kan worden. Hoe kan haar werk geanalyseerd worden, hoe kun je haar vrouwelijke blik op traditionele onderwerpen terugvinden op haar schilderijen zijn enkele van de onderwerpen die tijdens deze lezing door Yvonne van der Bijl aan de orde komen.

Yvonne van der Bijl is fotografe, beeldend kunstenaar en publiciste en geeft lezingen met beelden over haar passies, waaronder Frida Kahlo en andere sterke vrouwen.

Coronatoegangsbewijs verplicht

Vanaf 6 november is een coronatoegangsbewijs verplicht bij het bezoeken van events, talkshows, lezingen, workshops etc.

Ook bij deze activiteit dien je bij de ingang van de zaal je coronatoegangsbewijs + geldig identiteitsbewijs te laten zien. Het Forum volgt hiermee de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Meer informatie

Agenda

Zondag 12 december
13:30 tot 15:00
Camera 3 Deluxe
€ 10,00

Misschien vind je dit ook leuk

Naked Lunch: Alex Blanchard

Naked Lunch: Alex Blanchard

dinsdag 25 januari 12:15 tot 13:15
Mijlpalen in de literatuur

Mijlpalen in de literatuur

dinsdag 7 december 20:00 tot 21:30
Spencer

Spencer

donderdag 2 december 11:15 tot 13:22