Raak mij aan! Touch me!

Deze documentaire gaat over Anton de Kom (1898-1945), schrijver van het boek Wij slaven van Suriname (1934) en voorvechter van vakbonds- en mensenrechten

De Kom's grootvader was slaaf; als kind hoorde hij de verhalen over wat de witte Hollanders de zwarte Surinamers ten tijde van de slavernij hadden aangedaan. Zijn hele leven verzette hij zich tegen de stempel der minderwaardigheid. Hij was actief in de antikoloniale beweging, trouwde met een witte Nederlandse vrouw en ging na zijn gedwongen emigratie naar Nederland in het verzet in 1940-1945.

Aan de hand van het levensverhaal van Anton de Kom, met behulp van onder meer gesprekken met zijn kinderen, wordt een onbekend deel van de geschiedenis van Suriname verteld.

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Anton de Kom, wij slaven van Suriname.

Duur
60 min
Jaar
1999
Regie
Frank Zichem

Keti Koti Filmmarathon

Anton de Kom, Wij slaven van Suriname maakt deel uit van de Keti Koti filmmarathon. Van twaalf uur ’s middags tot twaalf uur ’s nachts kun je in de Rabo Studio van het Forum documentaires en films zien die allemaal in relatie staan tot ons slavernijverleden. De films zijn gratis te bezoeken! Kijk voor meer informatie op de pagina van Bitterzoet Erfgoed.

Keti Koti Filmmarathon