Raak mij aan! Touch me!

Ammonite is de nieuwe film van regisseur Francis Lee (God’s Own Country) met o.a. Kate Winslet en Saoirse Ronan, die zich afspeelt in 1840 in Engeland.

De geprezen paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) werkt afgezonderd in de woeste kuststreek van Lyme Regis in het zuiden van Engeland. De dagen van haar beroemde ontdekkingen liggen achter haar en nu zoekt ze fossielen die ze aan rijke toeristen verkoopt om zichzelf en haar zieke moeder te onderhouden. Als de geoloog Roderick Murchison in Lyme arriveert onderweg naar het vasteland van Europa, vraagt hij of Mary zijn jonge vrouw Charlotte (Saoirse Ronan), die een persoonlijk verlies probeert te verwerken, voor een tijd onder haar hoede wil nemen.

Mary, die dagelijks moeite heeft om rond te komen, kan het zich niet veroorloven om dit verzoek af te wijzen. Ze is trots en zeer gedreven in haar werk en het botst tussen haar en haar ongewenste gast die uit een compleet andere wereld komt. Maar ondanks het klassenverschil en hun uiteenlopende persoonlijkheden ontdekken Mary en Charlotte dat ze elkaar iets kunnen bieden waar ze beiden naar op zoek waren: het besef dat ze niet alleen zijn. Het is het begin van een gepassioneerde en complexe liefdesrelatie die de loop van beide levens voorgoed zal veranderen.

Agenda

Maandag 7 december
19:00 tot 21:09
Voorpremière
Camera 2
€ 10,50
Donderdag 10 december
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Engels
Duur
119 min
Kijkwijzer
Acteurs
Kate Winslet, Saoirse Ronan, Gemma Jones, James McArdle
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2020
Regie
Francis Lee

Misschien vind je dit ook leuk

The Glorias The Glorias

The Glorias

zaterdag 5 december 20:55 tot 23:33
The Singing Club The Singing Club

The Singing Club

zaterdag 5 december 21:15 tot 23:15
The Perfect Candidate The Perfect Candidate

The Perfect Candidate

zaterdag 5 december 12:00 tot 13:54

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on