Raak mij aan! Touch me!

Fit en fluitend honderd worden, wie wil dat nou niet? Steeds vaker halen we de magische grens van 100 jaar.

In Groningen en de rest van de wereld zoeken wetenschappers naar manieren om lang te leven zonder ernstige klachten. Wat kunnen we leren van de fitte superbejaarden? Zit er een grens aan hoe oud we kunnen worden? Hoe oud willen we eigenlijk worden? En hoe ziet de wereld eruit als er grote groepen honderdplussers actief meedoen in de maatschappij? In Aletta’s Keuken snijden we deze boeiende vragen aan met onder andere de volgende experts:

De Amsterdamse onderzoeker Henne Holstege neemt letterlijk en figuurlijk een kijkje in het hoofd van kwieke honderdplussers. Gerald de Haan van het Groningse onderzoeksinstituut Eriba vertelt over de laatste stand van zaken in zijn lab, waar wetenschappers slapende cellen opruimen en de stofwisseling aanpassen. 

Aletta’s Keuken wordt gepresenteerd door journalist en voormalig profwielrenster Marijn de Vries en onderzoeker en adviseur op het gebied van publieke gezondheid Ruth Koops van ’t Jagt.

Aletta’s Keuken is een programma van de Aletta Jacobs School of Public Health in samenwerking met het Forum Groningen.

 

Let op: verplaatst naar 11 juni

Vanwege een maatregel die genomen wordt door het UMCG om het Coronavirus buiten de deur te houden, is het voor de sprekers niet meer mogelijk om aanwezig te zijn bij de talk. Aletta's Keuken is daarom verplaatst naar donderdag 11 juni.

Heb jij tickets voor de talk? We informeren je hierover via de mail. Heb je verder nog vragen, neem dan contact met ons op.

Agenda

Donderdag 11 juni
20:00 tot 21:30
Rabo Studio
€ 5,00

Misschien vind je dit ook leuk

AI in a post-truth world AI in a post-truth world

AI in a post-truth world

woensdag 22 april 20:00 tot 22:00
BreinBieb | De Wijert BreinBieb | De Wijert

BreinBieb | De Wijert

donderdag 16 april 10:30 tot 11:30
Kenniscafé Kenniscafé

Kenniscafé

donderdag 16 april 17:00 tot 18:30

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on