Raak mij aan! Touch me!

De kwalitatieve groeispurt van kunstmatige intelligentie biedt enorm veel kansen.

In vele sectoren wordt het succesvol toegepast. Maar in (sociale) media, journalistiek en informatievoorziening laat het ook zijn donkere kant zien. De algoritmes van sociale media drijven ons als publiek bijvoorbeeld naar de meest extreme meningen omdat deze commercieel het meest interessant zijn. De host van het programma is Jarno Duursma, auteur over kunstmatige intelligentie, spreker en ex-SMC050 aanjager. Zijn gasten zijn Theo Gevers, hoogleraar Computer Vision aan de Universiteit van Amsterdam en is gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie, deep learning en deepfakes en Sander Duivestein (Sogeti), spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist over de impact van nieuwe technologie. 

Kunstmatig intelligente software is zelfs al in staat om foto's, video's en stemmen te produceren die steeds geloofwaardiger worden. Over niet al te lange tijd duiken er video's en audio opnames op van mensen die dingen zeggen die ze nooit gezegd hebben en dingen doen die ze nooit gedaan hebben. We gaan van 'fake news' naar 'post truth' naar 'post reality'. Omdat kunstmatig intelligente software zelf realistische content kan maken, vervaagt de lijn tussen realiteit en illusie, tussen echt en nep. Wat zijn de consequenties? Hoe moeten we daar mee omgaan? Is het allemaal negatief, of zijn er ook nog positieve gevolgen?

Agenda

Woensdag 22 april
20:00 tot 22:00
Rabo Studio
€ 10,00

Misschien vind je dit ook leuk

Potential risks of AI Potential risks of AI

Potential risks of AI

woensdag 4 maart 20:00 tot 22:00
AI: More than Human AI: More than Human

AI: More than Human

zondag 19 januari 10:00 tot 18:00
Digital Love Digital Love

Digital Love

woensdag 5 februari 20:00 tot 22:00

Mens & Machine

Welke kansen en gevaren brengt kunstmatige intelligentie met zich mee? We verkennen het dit seizoen met de expositie AI: More than Human en een randprogramma vol films, talks en theater.

Mens & Machine

Nieuws over de expo in je inbox >

Nieuws over de expo in je inbox >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on