Raak mij aan! Touch me!

In een kleine Marokkaanse bakkerij opent weduwe Abla langzaam haar hart voor Samia, de ongehuwde, zwangere jonge vrouw die ze in huis neemt.

Dankzij het aandringen van haar achtjarige dochter stemt weduwe Abla er met frisse tegenzin mee in om de jonge Samia, zwanger en ongehuwd, tijdelijk in huis te nemen. Binnen de muren van het kleine appartement en Abla's aangelegen bakkerij ontluikt een band tussen de drie zeer verschillende vrouwen in dit even bescheiden als indringende speelfilmdebuut.

Het is zeker niet de eerste deur waar Samia aanbelt. En ook Abla wil deze jonge, zwangere vrouw die plompverloren om hulp vraagt eigenlijk direct wegsturen. Maar dat is buiten Abla's achtjarige dochter Warda gerekend. Vooruit dan: ze zal deze verloren ziel enkele nachten onderdak geven.

In dit even bescheiden als empathische regiedebuut is direct duidelijk dat de levens van de twee vrouwen zijn getekend door de patriarchale Marokkaanse maatschappij. Samia, ongehuwd en zwanger, is ergens voor op de vlucht, op de straten van Casablanca. En voor Abla, weduwe en alleenstaande moeder, zijn haar bescheiden woning en de aangelegen bakkerij die ze uitbaat haar fort, dat bescherming biedt tegen de buitenwereld.

 

"Mooie ode aan solidariteit en moederschap"
VPRO Cinema 6075
"De aanklacht tegen een hardvochtig patriarchaal systeem treft doel"
NRC 6076

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor Adam.

Taal
Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld,Arabisch
Duur
98 min
Kijkwijzer
Acteurs
Lubna Azabal, Aziz Hattab, Nisrin Erradi, Douae Belkhaouda
Land
Marokko
Jaar
2019
Regie
Maryam Touzani

Voorbereiden op je filmbezoek >

Voorbereiden op je filmbezoek >

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox>

Wekelijks de filmnieuwsbrief in je inbox>

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on