Raak mij aan! Touch me!

Molenbeek, Brussel is de plek waar deze korte docu voor jonge kinderen zich afspeelt.

Voor de zesjarige vrienden Aatos, Amine en Flo is het hun thuis. Ze spelen er samen en fantaseren over wie vooraan mag zitten op hun vliegend tapijt. Ze wonen in hetzelfde gebouw, maar leiden heel verschillende levens.

Tot aanslagen in Brussel hun harmonieuze wereld verstoren. Plots patrouilleren er gewapende soldaten door hun straat en komen er mensen die kaarsjes aansteken.

De rijke waaier aan culturele verschillen tussen Aatos, Amine en Flo representeren voor de Finse filmmaker Reetta perfect de diversiteit waarmee Brussel, maar eigenlijk ook heel Europa, in deze tijden geconfronteerd wordt. De drie kinderen tonen dat het wél mogelijk is om samen te leven met zoveel verschillende culturen, zonder in hokjes te moeten denken.

6+

Dit programma is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Speeltuin van de Verbeelding

Bij Taartrovers draait alles om de verwondering. Met een toegangskaartje kunnen alle kinderen zowel naar de film als naar de Speeltuin van de Verbeelding. De installaties in de Speeltuin van de Verbeelding nodigen uit om te spelen en fantaseren, zelf op onderzoek uit te gaan, van alles te ontdekken en zelf te maken. Je speelt er met alle zintuigen. Je kan kleuren dansen op het doek, lijnen borduren van lange draden, filmpjes maken met kleurrijke knopen en verhalen tekenen in de lucht en daarna even uitrusten met verhalen op je oren. Honger? Kneed dan zelf je wolkenbroodje en proef de gebakken lucht.

Voor € 9,00 euro kijk je eerst de film Aatos en de wereld en word je, na afloop van de film, door de Taartrovers opgehaald en naar de Speeltuin van de Verbeelding gebracht. Hier heb je ongeveer een uur de tijd om alles te ontdekken en lekker te spelen. Veel plezier! 

Tickets

Film & toegang tot de Speeltuin van de Verbeelding  € 9,00
Stadjerspas ticket € 3,00
Cineville pashouders -
Duur
24 min
Jaar
2019

Taartrovers Film Festival

Het leukste film- en speelfestival voor kinderen van 2 tot 9 jaar!

Taartrovers Film Festival

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on