Raak mij aan! Touch me!

Julie worstelt om in haar eentje haar twee kinderen op het platteland groot te brengen en haar baan te behouden.

Elke dag haast Julie zich van haar werk in een luxehotel in de drukke Parijse binnenstad terug naar het platteland om voor haar twee kinderen te zorgen. Door het onophoudelijke ritme van wassen, strijken, eten klaarmaken, rekeningen betalen, ophalen, afzetten en inkopen doen weet de alleenstaande moeder vaak niet waar haar hoofd staat. Wanneer ze eindelijk een sollicitatiegesprek heeft geregeld voor een baan die meer bij haar ambities past, breekt er een landelijke staking van het openbaar vervoer uit. Het fragiele evenwicht waar ze zo hard voor gewerkt heeft, dreigt uit balans te raken.

À Plein Temps is een sociaal drama van Eric Gravel dat aanvoelt als een thriller dankzij de energieke vertolking van Laure Calamy. De toegewijde moeder komt terecht in een wervelwind van onverwachte situaties en geïmproviseerde oplossingen die bijna evolueert in een queeste op leven en dood.

Het indrukwekkende À Plein Temps is bezig aan een zegetocht langs internationale filmfestivals en won vorig jaar op het Filmfestival van Venetië meerdere prijzen waaronder die voor beste regisseur en actrice. De film is een lofzang op alle moeders die er alleen voor staan.

Agenda

Donderdag 29 december
Premièredatum, speeltijden volgen
Taal
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Duur
87 min
Kijkwijzer
Acteurs
Laure Calamy, Anne Suarez, Geneviève Mnich
Land
Frankrijk
Jaar
2021
Regie
Eric Gravel

Misschien vind je dit ook leuk

Call Jane Call Jane

Call Jane

Premièredatum donderdag 8 december
De Acht Bergen De Acht Bergen

De Acht Bergen

Premièredatum donderdag 22 december
Living Living

Living

Premièredatum donderdag 29 december

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >