Raak mij aan! Touch me!

Het boek 'Een Klein Leven' van Hanya Yanagihara heeft wereldwijd miljoenen lezers diep geraakt. Ivo van Hove heeft er een even indringende theatervoorstelling van gemaakt. Wij vertonen een opname van de theatervoorstelling.

Na een uiterst succesvolle periode bij ITA (Internationaal Theater Amsterdam), waar Ivo van Hove het toneelstuk maakte en opvoerde, is de voorstelling nu ook op West End in Londen een record brekend succes.

A Little Life volgt vier studievrienden in New York: Willem, die de ambitie heeft acteur te worden, de getalenteerde en succesvolle architect Malcolm, de excentrieke kunstenaar JB en de teruggetrokken, raadselachtige Jude. Wanneer ambitie, verslaving en trots de groep uit elkaar drijft, blijven ze toch verbonden vanwege hun liefde voor Jude en zijn geheimzinnige verleden. Gaandeweg wordt duidelijk dat Jude kampt met een traumatisch verleden en realiseren de vrienden zich dat ze alleen door diepgaand begrip en grenzeloze liefde hun vriendschap met hem kunnen behouden. 

James Norton (Happy Valley, McMafia) neemt in het veelgeprezen stuk glansrijk de hoofdrol voor zijn rekening. Andere castleden zijn Luke Thompson (Bridgerton), Omari Douglas (It's A Sin), Zach Wyatt (The Witcher), Elliot Cowan (The Crown), Zubin Varla (Tammy Faye), Nathalie Armin (Force Majeure) en Emilio Doorgasingh (Best of Enemies).

De opname is live opgenomen vanuit The Savoy Theatre in London. 

Let op: Engels gesproken en Engels ondertiteld. De voorstelling is met pauze.

Deze film kan in verband met flitsende beelden ongeschikt zijn voor mensen met epilepsie

Extra informatie

Het aangekondigde tijdstip op jouw filmticket komt overeen met de start van het 'voorprogramma'. Na dit programma sluiten de deuren van de filmzaal en mag je niet meer naar binnen. We werken niet met geplaceerde tickets, dus wil je naast elkaar zitten, kom dan zeker op tijd. Een kwartier voor de starttijd is de zaal alvast geopend. 

Agenda

Er zijn (nog) geen nieuwe data ingepland voor A Little Life.

Taal
Engels gesproken, Engels ondertiteld
Duur
220 min
Acteurs
James Norton, Nathalie Armin, Elliot Cowan, Luke Thompson, Omari Douglas, Zach Wyatt, Zubin Varla, Emilio Doorgasingh
Land
Verenigd Koninkrijk
Jaar
2023
Regie
Ivo van Hove

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >

Wekelijks filmnieuws in je inbox? >