Raak mij aan! Touch me!

Heerlijk schaamteloze feelgoodfilm over een Amerikaanse kindertelevisiester, gespeeld door Tom Hanks, die aantoont dat vriendelijkheid het kan winnen van verbitterdheid.

De Amerikaanse kindertelevisiester Mister Rogers is vriendelijk. Héél vriendelijk. De man met zijn eeuwige rode vest en bandplooibroek zingt zoetsappige liedjes, luistert altijd belangstellend en vindt praten met doodzieke kinderen belangrijker dan zijn werk. Het verwart onderzoeksjournalist Lloyd Vogel. "Ik weet gewoon niet of hij oprecht is", zegt hij tegen zijn eindredacteur. Biografische films willen hun onderwerp doorgaans ontmaskeren, zo niet A Beautiful Day in the Neighborhood.

Het is juist Vogels façade die wordt gebroken – de ontmoetingen die de cynische journalist heeft met Mister Rogers leren hem om te gaan met zijn zorgvuldig weggestopte gevoelens. Klef? Nee, met haar sprookjesachtige film vol slimme visuele vondsten balanceert regisseur Marielle Heller knap op het randje. Dat komt ook door acteur Tom Hanks, voor de rol genomineerd voor een Golden Globe en een Oscar, die ervoor zorgt dat Rogers niet helemaal een heilige wordt. Een film als een warm bad waarin de grootste cynicus zich kan onderdompelen.

Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld,Engels
Duur
109 min
Kijkwijzer
Acteurs
Tom Hanks, Matthew Rhys, Susan Kelechi Watson, Chris Cooper, Maryann Plunkett, Enrico Colantoni, Wendy Makkena, Matthew Rhys, Susan Kelechi Watson, Chris Cooper
Land
VS
Jaar
2019
Regie
Marielle Heller

Misschien vind je dit ook leuk

Do The Right Thing Do The Right Thing

Do The Right Thing

4K-restauratie van Spike Lees klassieker

zaterdag 4 juli 13:00 tot 15:10
Matthias et Maxime Matthias et Maxime

Matthias et Maxime

Een gespeelde kus veroorzaakt serieuze gevoelens

zaterdag 4 juli 15:50 tot 17:59
Honey Boy Honey Boy

Honey Boy

Jonge acteur en zijn complexe relatie met zijn vader

zaterdag 4 juli 16:40 tot 18:24

Voorbereiden op je filmbezoek >

Voorbereiden op je filmbezoek >

Wekelijks ons filmnieuws ontvangen? >

Wekelijks ons filmnieuws ontvangen?  >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on