Raak mij aan! Touch me!

4 x lezen tijdens de Tour de France

De Tour de France van 2019 is gestart. Als wielerfanaat ben je er het liefst bij, maar ook als je geen wielrenfan bent is de Tour interessant. De ronde van Frankrijk staat bekend om de concurrentie, de prestatiedrang en het mediacircus. Verdiep je nu helemaal in de Tour met deze boeken.

1. Mijn Wereld | door Peter Sagan

Peter Sagan presteerde tussen 2015 en 2017 wat nog nooit iemand had gedaan: driemaal achter elkaar wereldkampioen wielrennen worden. Deze populaire wielrenner staat bekend als kleurrijk. In Mijn Wereld schrijft Peter over zijn persoonlijke leven. Leef mee met zijn gruwelijke trainingen, zijn weergaloze toewijding en de druk die gepaard gaat met het wielrennen.

 

Leen het nu
2977

2. Tom Dumoulin | Patrick Bernhart

Een wielerlegende in wording. Eén van de grootste sporthelden van deze tijd, door allen geliefd, maar ook een groot raadsel. Patrick Bernhart zoekt tot op de bodem uit waar het talent van Tom Dumoulin vandaan komt. Tom neemt geen deel aan de Tour de France 2019, maar Patrick geeft al wel antwoord op de vraag of Tom uiteindelijk de Tour gaat winnen.

Leen het nu
2975

3. Pijn in het peloton | Pieter Cramer

Wat weten we van de strijd van de coureur tijdens een langdurig genezingsproces? Kan hij terugkomen of besluit hij uiteindelijk zijn wielerloopbaan te beëindigen? Wanneer neemt de geest de pijn van het lichaam over? Pijn in het peloton is een hommage aan de soms onvoorstelbaar hoge pijngrens waarover wielrenners beschikken, het doorzettingsvermogen om het doel te bereiken en het geloof om altijd weer beter terug te komen.

Leen het nu
2973

4. De Soigneur | Geert van Diepen & Kees de Jong

Een boek over alles wat een soigneur doet voor, tijdens en na de koers. Geert van Diepen werkte als soigneur bij legendarische wielerploegen als PDM, TVM, CSC en Saxo Bank en is nu in dienst van team Roompot. De soigneur schreef hij samen met wielerjunkie en journalist Kees de Jong. Ze delen hun onverwoestbare liefde voor de koers.

Leen het nu
2976

Schrijf je in voor onze boekennieuwsbrief >

Schrijf je in voor onze boekennieuwsbrief >

Weet als eerste
wat er speelt

Bring it on